T.A.N.C

Onze Blog

Conditie opbouwen

Conditie opbouwen
De meesten van ons hebben de afgelopen maanden minder kunnen sporten. Ben je al buiten adem als je de trap op loopt of een stukje naar de supermarkt moet fietsen? Lees dan onderstaande tips om snel die conditie weer wat op te bouwen!
  1. Maak een schema Plan tijd in de agenda om te sporten op vaste momenten, kijk of je met iemand samen kunt gaan en kies wat voor soort sport je wil gaan doen. Bedenk wat je leuk vindt en wat bij je past, zo houd je het vol.
  2. Zorg voor goede kleding Dit is niet alleen prettig tijdens het sporten maar met een glimmend nieuw setje sportkleding is het ook een stuk motiverender om het aan te trekken dan met dat oude shirt achter in de kast!
  3. Bouw het rustig op Je kunt niet na twee keer sporten alweer op je oude niveau zitten, neem de tijd en voorkom dat je blessures krijgt.
  4. Combineer conditie met kracht Ga niet alleen op de loopband rennen of op de spinfiets zitten, maar combineer dit met krachttraining voor sterkere spieren en een betere houding. Zo train je niet alleen je conditie maar word je ook strakker.
  5. Heb geduld Je ziet niet altijd direct resultaat, wees geduldig en ga gestaag door met je schema. De aanhouder wint!
  6. Kijk of je wat kunt verbeteren in je voeding Niet alleen met beweging word je fitter, je gaat je ook beter voelen als je niet de hele dag snelle suikers in de vorm van snoep, koek, witbrood of frisdrank neemt. Kies vaker volkoren, noten en fruit en ga ervoor!

Geniet je van de inhoud? Deel het!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

n producten
×

T.A.N.C. (Trainer & Nutrition Coach)

× Chat
%d